Wie ben ik en wat bied ik aan?

Rianne Tooten

Toen ik meer dan 10 jaar geleden startte als Clinical Research Associate (CRA) in het klinisch onderzoek met medische hulpmiddelen was ik vooral op zoek naar het vinden van antwoorden op allerlei vraagstukken. Breinbrekers waar ik als nieuweling niet direct antwoord op kon vinden.

Van CRA binnen een Clinical Research Organisation (CRO) gespecialiseerd in medische hulpmiddelen ben ik mij verder gaan ontwikkelen binnen zowel geneesmiddelenonderzoek als onderzoek naar de effecten van medische voeding en weer terug naar medische hulpmiddelen, waar mijn hart ligt. Van CRA doorgegroeid naar Clinical Study Manager, van CRO’s naar fabrikant, van werknemer naar ondernemer. De ervaringen die ik heb opgedaan in de industrie en bij verschillende CRO’s hebben mij een veelzijdig pallet gegeven aan kennis en diepgang in zowel pre-klinisch als klinisch werk.

Clinical Research Professional

Begin 2013 startte ik mijn eigen bedrijf, wat is ontstaan vanuit een verlangen als Clinical Research Professional bedrijven te helpen in het begeleiden van hun klinisch onderzoek. Een essentieel onderdeel van mijn werk is het overdragen van kennis. Ook bij het begeleiden van klinisch onderzoek zet ik mijn brede expertise in om vraagstukken te beantwoorden en processen te verbeteren. Mijn onderzoekende karakter wordt gevoed door de diversiteit van mijn klantportfolio. Doordat deze zich steeds meer uitbreidde ontstond er op een organische wijze steeds meer vraag naar trainingen over medische hulpmiddelen en de wet- en regelgeving. Terugkijkend is de combinatie van mijn onderzoekende karakter, mijn opleiding en didactische vaardigheid het zaadje van wat nu mijn specialisme is.

Met inmiddels meer dan 10 jaar ervaring help ik graag zoveel mogelijk specialisten in mijn vakgebied door het overbrengen van mijn kennis en ervaring, om de wondere wereld van medische hulpmiddelen zo inzichtelijk, helder en praktisch mogelijk te maken.

rianne over mij
Scroll naar boven